Én és a PotProjekt

Sziasztok! Tóth Attila vagyok. Tervezőgrafikus, bringafutár, kutya-macska gazdi, kávé- és nővényimádó.. Legrövidebben.

Az elmúlt évek során nagyon sok projektet elkezdtem, hogy keressem az utam, melynek kapcsán találtam az agyagozásra. A PotProjekt az a művészeti kezdeményezés, ahol igazán ki tudok teljesedni. Az alkotás több dimenzióját tudom átélni, a tervezéstől kezdve, egy darab sáros massza kőedénnyé alakításán keresztül, a mázazásának/festésének megalkotásáig, vagy akár ennek az átfogó folyamatnak a menedzselését egy Moszkva téri kis lakásban.. A legvégén mindig nagy öröm számomra, hogy egy újabb növényem kap saját, egyedi kerámia kaspót, vázát, vagy egy újabb nekem tetsző bögréből ihatom a reggeli kávémat!

 

potproject-rolam

Én és az agyagozás

Az agyagozás olyan tevékenység, amely az emberiség történelmének kezdeteire nyúlik vissza, és fontos szerepet játszott a társadalom és a kultúra fejlődésében. Talán a kulcsszó a fejlődés. Önmagunk fejlesztése, művészi kiteljesedése.

Agyagozás és korongozás során az agyag átalakítása révén a formák, struktúrák és minták megteremtésének folyamatát élhetjük át, ugyanúgy, ahogy az életben is az emberek folyamatosan formálják és átalakítják önmagukat. Jóesetben.. Ennek tükrében tehát nem csak egy kézműves tevékenység, hanem egy komplex filozófiai keretrendszer önmagunk megismerése, újjáépítése közben. Metaforaként is szolgálhat a személyes fejlődéshez és az önismerethez.

Az alkotói folyamatnak időre van szüksége ahhoz, hogy az agyag végleges formát öltsön, és ez segíthet abban, hogy az életünkben is türelmesebbek legyünk a változásokkal szemben. Az agyag megmunkálása közben a korrigálás során megtanuljuk elfogadni az imperfekciókat is.

Elszántan törekszem a tökéletlen kőedény megteremtésére!

Ez a hozzáállás segíthet abban, hogy az életünkben se legyünk annyira szigorúak magunkkal szemben, és elfogadjuk saját hibáinkat és hiányosságainkat. Az agyagozás és korongozás tehát nem csak egy kézműves tevékenység, hanem egy olyan filozófia, amelynek segítségével az emberi életet jobban megérthetjük és átélhetjük. Az alkotói folyamat során tanulhatunk a türelemről, elfogadásról és alkalmazkodásról, és ezek a tapasztalatok az életünkben is hasznosak lehetnek.

Remélem neked is annyira tetszenek munkáim, mint amekkora örömet okozott az elkészítésük számomra! Ha igen, dobj egy üzit és írd le pár sorban! Köszönöm!

Szép napot,
Tóth Attila

 

Tudasd másokkal is ha tetszik! Köszönöm!